Autonhakumatkalla tarvittavia linkkejä


Hanki Auto Saksasta -opas Oppaan ohjeilla säästät selvää rahaa.

Uusi päivitetty painos 2014.

 
 

Linkit tarkistettu 18.11.2013

Käytettyjä autoja Saksassa

Käytettyjä autoja Suomessa

Verotus ja katsastus Suomessa

Vaatimustenmukaisuustodistus

Muut linkit

Matkustaminen Saksaan ja Saksassa

Laivayhtiötä tarvitaan ainakin paluumatkalla, mutta laivalla voi tehdä myös menomatkan. Eräiltä laivayhtiöiltä löytyy myös hotellipaketteja Saksaan sekä lento/laiva yhdistelmämatkoja.

Tallink Silja Oy Laivat Rostockista Helsinkiin. Lento/laiva paketit. Esim. lento Hki-Hampuri, paluu Rostock-Helsinki, alk. 410 euroa.
Finnlines Rahtilaivalla Travemündestä Helsinkiin vuoden ympäri
Viking Line Tukholmasta Turkuun tai Helsinkiin.Lentohtiöistä halvimmalla pääsee Air-Berlinin tai Ryanairin lennoilla, kun varaa liput ajoissa.
Suurten lentoyhtiöiden sivuilta kannattaa katsoa viimehetken matkoja.

airBaltic Halpoja lentoja useimmista Suomen kaupungeista Helsingin ja Riikan kautta Saksaan. Esim Oulu - Berliini 90 €
Air-Berlin Lennot Helsingistä Berliiniin ja muualle.
Ryanair Tampereelta Saksaan (Frankfurt, Bremen).
Finnair Lentoja sekä hotellipaketteja Saksaan
SAS Skandinavian airlines, Lennot Saksaan
Lufthansa Saksalainen lentoyhtiö
ebookers Sivulta voi varata hotellipaketteja, vuokra-autoja sekä lentolippuja, ei kuitenkaan edullisten lentoyhtiöiden lentoja..Linja-autot

Eurolines -busseilla pääsee Tallinnasta kaikkialle Eurooppaan
Matkahuolto välittä Eurolinesin bussilippuja.Junat

VR välittää junalippuja Ruotsin kautta Saksaan.
Saksan junaliikenne Sivuja voi käyttää myös englanniksiAutovuokraamoja

Nämä neljä vuokraamoa toimivat sekä Suomessa että Saksassa, joten auton voi varata vaikka puhelimitse Suomesta ennen matkaa
Avis - Budget - Hertz - Europcar -

Autoerope hakee halvimman tarjouksen monesta autovuokraamosta.

Seuraavat vuokraamoista auton varaus käy kätevästi englanninkielisiltä Internetsivuilta. National - AlamoJulkinen liikenne ja muuta tietoa Saksan kaupungeista

Suomenkielistä selostusta Saksan kaupungeista löytyy esimerkiksi Wikipedian sivulta. Tässä Berliini Berliini wikipediassa

Julkisen liikenteen aikatauluja vieraalla kielellä.
Hampuri
Saksan junaliikenne Sivuja voi käyttää myös englanniksiMajoittuminen

Etaphotel Halpahotelliketju, kahden hengen huone maksaa 30-60 euroa . Hotelleja löytyy useimpien kaupunkien ympäristöstä.
Trivago Hakee tarjouksia tuhansista hotelleista. Saman tekee
hotels.com

Merimieskirkko, Hampuri Kirkolla on pari kolme majoitushuonetta, sauna ja Internetti. Hyvällä tuurilla joku huone on vapaana.

Matkustusvihjeitä, hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja löytyy Interrail-matkaajien sivustolta pallontallaajat.netKartat ja reittisuunnittelu


Map24 kartat ja reitit Euroopasta sekä ajantasainen liikenneruuhka ja tietyö tieto Saksasta. Myös suomeksi.
Google Maps Löytyy myös reittitiedot ja tarkat kartat

Mittareiden ruuvaus

Suomessa laillista

Saksassa laitonta, mutta sitä tapahtuu.

Matkamittarin ruuvaus on sitä todennäköisempää, mitä pitempi ketju omistajia on auton käyttäjän ja viimeisen ostajan välillä.

Autolla voi olla helposti viisi omistajaa ennen lopullista käyttäjää. Ensiksi auto siirtyy käyttäjältä autoliikkeelle ja sieltä välittäjälle joka toimittaa sen Latviaan. Toinen välittäjä toimittaa auton Latviasta suomalaiseen autokauppaan. Riittää että joku ketjun viidestä omistajasta on epärehellinen. Hänen ei tarvitse pelätä kiinni jäämistä, sillä mittarin ruuvaus se on laillista kun auto on siirtynyt Saksasta pois. Ruuvauksen osoittaminen todeksi ja ruuvaajan paikallistaminen ketjusta on hankalaa Suomesta. Vaikka ruuvaaja löytyisikin, niin oikeusprosessi tuskin johtaisi korvauksiin.

Turvallisinta on ostaa auto Saksasta tavallisesta autokaupasta, jossa ostajat yleensä ovat saksalaisia. Autokauppa ottaa suuren riskin ruuvatessaan mittaria ja myydessään sen sitten saksalaiselle. Saksan kuluttajansuojan mukaan auton historia voidaan selvittää oikeuden päätöksellä jos epäillään mittarin ruuvausta. Laittomasta puuhasta kiinnijääminen taas on kohtalokasta autokaupan maineelle.

Joidenkin automallien ajokilometrit voidaan tarkastaa maahantuojan korjaamossa Suomessa. Tarkastus voidaan tehdä pikahuollossa ja se maksaa muutamia kymppejä. Esimerkiksi eräissä MB:n malleissa ajokilometrit näkyvät moottorin diagnostiikkalaitteilla joidenkin kuluvien komponenttien, esimerkiksi katalysaattorin tiedoissa. Yleensä mittarin ruuvaajilla ei ole ammattitaitoa eikä välineitä muuta muita tietoja kuin matkamittarin lukemaa.


Paluu